Minulý týden jsem to vše dělal tak nějak na rychlo a nic se nestíhalo. Dnes to můžu trošku více rozvést a udělat pořádnějc Krom toho, kdo viděl crown pack DeeGeeho a jeho časopisové vydání tak to bylo tak 100x lepší než to moje vzal jsem si z něj trošku inspiraci
odkaz: uvidíte až to celý přečtete
Jak jsem slíbil minulý týden, dnešní Pack je pouze oldschool a D'n'B, výběr je udělán ze známějších písniček.
Tady je Track list:
DNB
01: DJ Fresh - All that jazz
02: Netsky - Escape feat. Darrison
03: Pendulum - Witchcraft
04: L.A.O.S. - Fire on water
Oldschooool
05: Cypress Hill - How I Could Just Kill a Man
06: Cypress Hill - I Ain't Goin' Out Like That
07: DJ_Clive$ter - Dance Little Hip Hop Bird
08: Mobb Deep - Survival of the fittest
09: Run DMC - It's Tricky
01: DJ Fresh - All that jazz
Tahle písnička otevírá celej dnešní pack, je to hodně velká nákopovka, spíš na poslech než na walk, ale kdo zvládne zajet takovej speed aby vychytal tenhle perfektní energickej beat tak je frajer a těšim se na vidko
Podle mě nejlepší písnička z Freshova alba Escape from planet Monday, vydaného v roce 2007
Enjoy
02: Netsky - Escape feat. Darrison
Beaty a bassy + k tomu úžasný vokály, sem tam nějakej šmoula.....co k tomu dodat.
Netsky neni příliš známej interpret, pohybuje se na scéně takovýho "lehkýho" D'n'B co vím teprve od roku 2008 ale rozhodně stojí za poslech.
Tenhle song je z jeho nejnovějšího alba, který vydal v letošním roce, se stejnojmenným názvem, tedy Netsky.
03: Pendulum - Witchcraft
Electro rock, dnb, krásná melodie, trošku zamilovaná, text je úžasnej:) též písnička spíše pro poslech
Song je z jejich nejnovějšího alba - Immersion, který bylo vydaný v letošním roce. Skvělá věc pro poslech, doporučuji
04: L.A.O.S. - Fire on water
Nekompromisní dramec s nenapodobitelnou atmosférou... věc názoru ale pro mě nejlepší dnb song kterej sem kdy slyšel nazval bych to řekněme "Probubnovaná báseň". Když si najedete vidko na ytb tak hned pod ním je text, já tenhle styl miluju, tak se třeba najde taky nějakej romantik kterej to ocení
(jinak použito c-tigerem v jeho mixtejpu Dance reel)
Záměrně timto songem uzavírám sekci dnb.
a otevíráme učebnici rapovýho dějepisu
05: Cypress Hill - How I Could Just Kill a Man
Druhej nejstarší song v packu. Cypress hill tahle pecka nakopla strašně vysoko a stala se bezkonkurenční rapovou hymnou tehdejší doby a ta doba trvá dodnes
Album Cypress Hill, vydané v roce 1991 bylo jejich prvním albem a spousta lidí ho považuje za jedno z nejlepších rapových alb vůbec
06: Cypress Hill - I Ain't Goin' Out Like That
Další pecka od cypress hill, méně známá než předchozí ale rozhodně neubírá cypressu na prestiži.
Je o něco novější, objevila se v albu Black Sunday vydaném v roce 1993. Album je hudebně na stejné, né-li vyšší úrovni co jejich první album, tedy Cypress Hill.
07: DJ_Clive$ter - Dance Little Hip Hop Bird
Odkaz na ytb jsem nesehnal
ale:
Tohle je skutečnej oldskůl Na tuhle melodii tancovala moje máma v tanečních
DJ Clev$ter se blejsknul, když vzal melodii z lidové písně Dance little bird (tanec malého ptáčka), přidal do ní pár samplů a střihnul tam eminemův rap, dále Outkast a ještě nějaké další rapery. Pecka prvního kalibru! (pro pobavení)
08: Mobb Deep - Survival of the fittest
Píše se rok 1995 a dva kámoši Prodigy a Havoc alias Mobb Deep servírujou světu album The Infamous...Nevim kolik platináčů za to dostali, ale kritiky je tenhle počin označován za NEJLEPŠÍ RAPOVÝ ALBUM VŠECH DOB...
Oldschool jako řemen...holt tenkrát se ještě muzika nedělala pro peníze, prostě radost to poslouchat v dnešní době...člověk se uplně přesune v čase
A následuje poslední track dnešního packu a v něm Legendární Run DMC !
09: Run DMC - It's Tricky
Nejstarší songa v packu. K tomu ani nemám co napsat jen snad: vychutnejte si to na plno!
U nás tenkrát ještě hluboká totalita, i když už se jim to taky chýlilo, což oni nevěděli...a v USA vznikala takováto hudba..nepředstavitelné ten rozdíl
Full download:
Clown_pack_vol.2.zip
Zjistil jsem že Edisk je kompletně novej, dva roky jsem na něm nebyl páč mě tenkrát nasrali a teď koukám a ono nový takže teď už doufám že nebudou žádný problémy s downloadem
Doufám že vás z toho nebolej oči.. Vybíral jsem a psal pěkně dlouho, tak komentujte a chci slyšet ohlasy jestli se vám to takhle líbí a co třeba do příště změnit Poslouchejte to celý pěkně za sebou, schválně jsem to seřadil
Teď na závěr už jen moje klasický THX 4 WATCHING (v tomto případě spíš Reading ) a příští neděli opět naslyšenou !
s pozdravem Váš Hoody
Peace a hezký Vánoce!!!